hoofdnavigatie

Navigatie als persoon

Header artikel

home < ploegen

Alles over Inschrijven

De 5 stappen tot speler

 • Stap 1

  Speler of zijn entourage zoeken contact op met BBC Spie Izegem. Dit kan steeds omgekeerd, alleen moeten we wel weten dat je van basket houdt. Plaats voor iedereen hebben we niet, maar vragen staat steeds vrij en kost je niets. Contact via mail

 • Stap 2

  Samen een gesprek is het begin van het opbouwen van een goeie band. Graag komen wij te weten hoe groot de liefde voor het basketspel is. Wie zal er bij zijn? Enkele mensen van het bestuur en misschien een coach. Schrik moet je niet hebben, we eten niemand op.

 • Stap 3

  Stap 3 is het invullen van de nodige documenten, zo hebben we de nodige informatie over de speler. Geen nood, de verkregen informatie blijft op ons erewoord binnen de club. Er moet ook een medische fiche door een dokter ingevuld worden, neem deze mee naar de test-training. Medische fiche download.

 • Stap 4

  Spelers en coaches of trainers hebben 3 test-trainingen de kans om te oefenen, elkaar te leren kennen, zien of basket het wel is,... Je kan dus 3 keer proberen en dan wordt het echt. Het is dus niet meteen definitief, er is kans tot bedenken (geef alles wat in je zit).

 • Stap 5

  Super, je maakt deel uit van de spelersfamilie. We vragen je nu wel elke training en/of match aanwezig te zijn met volle inzit. Wanneer je eens een momentje vrij hebt, kan je natuurlijk eens bij de anderen gaan kijken of een bezoekje brengen aan 1 van de evenementen.

Waag gerust je kans, iedereen is welkom bij BBC Spie Izegem. Nu al vragen, stuur een mail.

Speler worden?

Interesse om te spelen bij BBC Spie Izegem? Vul gerust onderstaand formulier in, zo leren we "de speler" al kennen en kunnen wij zo snel mogelijk contact opnemen. PS: geen schrik, de info blijft veilig bij ons en van spammen houden we zelf niet. Alle niet verkregen info wordt later overlopen, dus vul gerust zoveel mogelijk in (zeker de *).

Info over de speler: *

Contact gegevens:

Adresgegevens: *

SOS gegevens:

Bericht:

goeie afspraken, goeie vrienden

Wat we de spelers vragen?

 • 1

  Respect: laat je team niet in de steek, toon luisterbereidheid en inzet. Werk intensief en met volle inzet tijdens trainingen en matches. De coach spreek je aan met "coach". Heb respect voor elke medewerker, de accomodatie & het materiaal opruimen hoort hier ook bij.”

 • 2

  De uitrusting: de clubuitrusting voor de matches wordt voorzien door de club, verlies = een kost voor de speler. Bij de opwarming is de opwarmingsshirt verplicht. Ondertruitje, elleboogbeschermers = bij toestemming ref, op training draag je basketbalkledij, denk aan twee shirts (licht en donker). Het wassen is volgens het wasschema.”

 • 3

  Training & matches: sta steeds op tijd en in uitrusting klaar naast het veld. Wees aandachtig, stoor niet, tijdens de nodige momenten is de bal stil. Vertrek niet zonder toestemming. Er wordt verwacht dat je ALTIJD aanwezig bent, zoniet gelieve de coach te verwittigen. Meningsverschillen worden uitgesproken naast het veld. Je hoort te luisteren naar je coach.”

 • 4

  De scheidsrechters: zijn mensen met gedetailleerde kennis over het reglement. Heb zelf ook kennis of het regelement. Ook al ga je niet altijd akkoord, de scheidsrechters hebben het laatste woord. Dus tegenspreken heeft geen zin en is tijdverlies, hou je bezig met het spel.”

 • 5

  Sportiviteit: bij BBC Spie Izegem gaan we voor fairplay & respect voor de tegenstander. Winnen is niet altijd het belangrijkste, wel hoe je de winnaar geworden bent. Wees een fiere winnaar en een waardige verliezer. Je gedrag is de weerspiegeling van de club."

 • 6

  “Geef gerust de club een duwtje in de rug: een handje helpen op activiteiten, een half uurtje kan al veel doen, vele handen maken licht werk. Je kan je aanmelden als clubscheidsrechter, als hulp in de basketschool of op tornooien. Kom regelmatig eens kijken naar andere wedstrijden of ga mee als supporter naar bekerfinales...”

naar reglementenpagina

Wat we de supporters vragen?

 • 1

  Respect: roepen mag en moet, maar hou het aanmoedigend & opbouwend, de coach is waar de speler naar hoort te luisteren, "laat de COACH COACHEN". Het kennen van het reglement helpt voor plezier tijdens de match. "Wist je dat de reglementen regelmatig een facelift ondergaan"? De scheidsrechters hebben het laatste woord en horen met respect te worden aangesproken. Wees een voorbeeld voor de ander.”

 • 2

  Teamsport: basket is een teamsport, supporter heel het team naar de overwinning, doe dit met respect voor ieder individu. Wees positief! Breek nooit af, maak niemand belachelijk, intimideer nooit. Wees een goeie huisvader voor ieder lid van het team. Help het team vooruit naar de overwinning. Boetes, specifiek gericht aan de supporter worden ook door de supporter vergoed, ook jij maakt deel uit van het team.”

 • 3

  Thuis voor iedereen: Respecteer de tegenstander, ongeacht talent, uiterlijk, afkomst. Spelers moeten kunnen groeien en ontwikkelen, BBC Spie moet een thuis zijn voor iedereen. Stimuleer: leren, vormen van een persoonlijkheid & groei, vertrouwen in coach, hulpcoach, medewerkers, ... . Hou het bovenal plezierig.”

naar reglementenpagina